viernes, 18 de diciembre de 2015

Societat i apoderament de les persones.

Societat i apoderament de les persones.

En la societat actual la obtenció de mercaderies ens produeix felicitat, però quantes més mercaderies tenim més lluny de ser feliços estem. La llei de la oferta i la demanda ha canviat una mica i és que ja no sempre obtenim quelcom per necessitat, sinó que moltes vegades és per la pressió social o la creença de que ho necessitem, fent que sovint sigui la oferta qui determina la demanda. 
Les noves tecnologies de la comunicació han obert un nou món fent indispensable posseir-ne, això provoca que estiguem més comunicats però amb aquestes hi ha menys relacions humanes, un clar exemple del que posseïm acaba per posseir-nos.
La falta de temps en la rutina ens fa adquirir constantment tot tipus de productes de consum ràpid com els aliments, que produïts en massa i amb químics innecessaris són contraproduents per el nostre sistema. La recerca del plaer immediat és la regla del model d'alimentació dominant actualment, sent així en totes les altres formes de consum. L’escassetat és l'altre cara de la moneda de l’abundància.
La producció Agroquímica seria suficient per alimentar la totalitat de la població. Però en un sistema que fa de la desigualtat un criteri de progrés, la fam no desapareixerà mai.

L’obediència a les figures d'autoritat des de la infància crea un patró de submissió en les persones, la desobediència les espanta i les posa en risc ja que suposa un canvi. Les persones es senten desorientades sense el "poder" que les ha fet creixer, per això continuen obeint. 
El control de les consciencies és el resultat de la utilització viciada del llenguatge emprat per la classe econòmica i socialment dominant. Sent amo de tots els medis de comunicació, el "poder", difón la ideologia mercantil que li atribueix a les paraules. 
Les paraules són presentades com a neutres i la seva definició com evident, però controlades per el "poder" designen coses diferents a les de la vida real: Llenguatge de la resignació i la impotència, de l'acceptació passiva, ...

El llenguatge ha de ser el punt essencial per la lluita de la emancipació humana. És a traves de la reapropiació del llenguatge i per tant de la comunicació real entre les persones que surt de nou la possibilitat d'un canvi radical.
La democràcia real és defineix per la participació massiva dels ciutadans en la gestió dels assumptes, es directa i participativa, troba la seva expressió més autèntica en l'assemblea popular i en el diàleg permanent.

En el nostre parer es importantissim capacitar les noves generacions amb una mentalitat crítica i reflexiva amb el llenguatge i la participació social com a font del seu poder, augmentant la bona enculturació dins del nucli familiar evitant l'aprenentatge de models estereotipats molt comuns en les tecnologies de la  comunicació.

Finalment recomanem “La educación prohibida” pel·lícula documental que qüestiona la lògica de l'escola moderna i la manera d'entendre l'educació.

Qui diu que no es pot?

Hola a todos!
en esta nueva entrada os hablaremos sobre historias de superación y os dejamos con una canción, un título de una película, una biografía y un cuento.
Esperamos que os guste!
 
Canción: Color Esperanza, Diego Torres

Esta canción nos habla de que con esfuerzo y dedicación, puedes lograr todo lo que te propongas ;)
Sé que hay en tus ojos con solo mirar 
que estas cansado de andar y de andar 
y caminar girando siempre en un lugar 
Sé que las ventanas se pueden abrir 
cambiar el aire depende de ti 
te ayudara vale la pena una vez más 

Saber que se puede querer que se pueda 
quitarse los miedos sacarlos afuera 
pintarse la cara color esperanza 
tentar al futuro con el corazón 

Es mejor perderse que nunca embarcar 
mejor tentarse a dejar de intentar 
aunque ya ves que no es tan fácil empezar 

Sé que lo imposible se puede lograr 
que la tristeza algún día se irá 
y así será la vida cambia y cambiará 

Sentirás que el alma vuela 
por cantar una vez más 

Vale más poder brillar 
que solo buscar ver el sol



Película: En busca de la felicidad, by Gabriele Muccino
 
La película está basada en la historia real de Christopher Gardner y de su dispositivo conocido como "escáner de densidad ósea". Siendo mejor que la tecnología actual y por lo tanto más caro, Gardner no puede vender su invento. En este contexto, su esposa lo abandona y pierde su casa, la cuenta bancaria y las tarjetas de crédito. Obligado a vivir en la calle con su hijo, Gardner está desesperado por encontrar un trabajo estable y consigue un trabajo como corredor de bolsa, pero pasarán seis meses de formación antes de que pueda recibir un salario.
 
 "Nunca dejes que nadie te diga que no puedes hacer algo. Ni siquiera yo, ¿vale? Si tienes un sueño, tienes que protegerlo. Las personas que no son capaces de hacer algo te dirán que tú tampoco puedes. Si quieres algo ve por ello y punto."
 
Biografía: Helen Adams Keller
 
Tuscumbia, 1880 - Easton, 1968) Escritora norteamericana. Invidente y sordomuda, se especializó en educación especial para discapacitados. A causa de una grave enfermedad que le acometió a los diecinueve meses de edad, Keller perdió la vista y el oído, lo que le impidió desarrollar el habla durante sus primeros años de vida. Cuando cumplió los seis años, sus padres contrataron a una institutriz irlandesa, Ann Sullivan, quien le enseñó el lenguaje de los sordomudos y que marcaría un giro radical en su vida.
 
Posteriormente, y junto con su institutriz, prosiguió sus estudios especiales en la institución Horace Man School para sordos, de Boston, y en la Wright-Humason Oral School, en Nueva York. Allí no sólo aprendió a hablar, leer y escribir, sino que se capacitó para cursar estudios superiores. Siempre acompañada por A. Sullivan, desde 1900 hasta 1904, completó su formación en el Radcliffe College, donde se graduó con la mención "cum laude". Tras su graduación, Keller realizó diversos viajes a Europa y África.
 
En 1934 Keller tuvo ocasión de devolver los favores prestados y la persistente dedicación a su institutriz A. Sullivan cuando ésta perdió la vista imprevisiblemente. Keller publicó también algunos artículos en la prensa y en revistas especializadas.
 
Cuento: La niña que había nacido con alas
 
Había una vez un niña de un monasterio zen que había nacido con unas alas.
Cuando se hizo mayor, su maestro le dijo:
-No todos nacemos con alas. Si bien es cierto que no tienes obligación de volar, creo que sería una pena que te limitaras solamente a caminar teniendo las alas que el Universo te ha dado.
–Pero yo no sé volar– contestó ella.
–Es verdad…–dijo el maestro. Y, caminando, la llevó hasta el pie de una montaña.
–¿Ves arriba la cima de esta montaña. Cuando quieras volar vas venir aquí y vas a subir hasta esta cima. Cuando llegues a ella vas a tomar aire, vas a saltar al abismo y, extendiendo las alas, volarás.
La niña dudó.
–¿Y si me caigo?
–Aunque te caigas, no morirás. Sólo te harás algunos rasguños que te harán más fuerte para el siguiente intento– contestó el maestro.
La discípula volvió al monasterio a ver a sus amigas, a sus compañeros, aquellos con los que había caminado toda su vida.
Le dijeron que volar era imposible, esta lo intento subiendo a un árbol y se cayó haciéndose mucho daño.
Con la cabeza dolorida fue a ver al maestro que estaba meditando sobre una roca y le increpo:
–¡Me mentiste! No puedo volar. Lo he probado y ¡mira el golpe que me he dado! No soy como tú. Mis alas sólo son de adorno.
–El maestro sonrió y dijo con mucha calma –. Para volar hay que crear el espacio libre necesario para que las alas se desplieguen. Necesitas cierta altura antes de saltar. Para volar hay que subir arriba de la montaña y asumir riesgos.
Si no quieres esforzarte ni arriesgarte lo mejor será que te resignes y sigas caminando para siempre.
La niña reflexionó sobre las palabras del maestro. Buscó la montaña más alta del lugar, camino durante dos días y escalo durante uno más para por fin llegar a la cima. Con la mente serena y el corazón confiado, respiro hondo, abrió bien los ojos, y se lanzó al abismo y … voló y voló… Y desde las alturas pudo contemplar la belleza de todo el paisaje, comprendió el mundo desde otra perspectiva, acepto su potencial y su poder.
 
JGGG

viernes, 11 de diciembre de 2015

Un mica d'humor sobre treball social

Molt bones gent, avui us portem una mica d'humor sobr els treballadors socials, esperem que us agradi:

Començarem amb uns acudits:

1. Quants treballadors socials es necessites per cambiar una bombeta? 
-Un, pero per cambiar-la ella ha de voler fer-ho.

2.Quin es el súmum d'un treballador social?
-No tenir vida social

3.Un Treballador Social s'enfronta a un lladre amb una pistola.
- "Els  diners o la vida!" diu que l'assaltant.
- "Ho sento", respon el assaltat: "Jo sóc un treballador social, així que no tinc ni diners ni vida".

4.  Unatreballadora Social li pregunta a un col·lega: "Quina hora és?"
L'altra respon: "Ho sento, no sé, no tinc rellotge".
La primera d'elles diu: "No importa el principal és que parlem ".

Raons per tenir d'amic a un treballador social:
1. Si estàs amb ell   i l'ataca un drogodependent, no perdrà els nervis , acabarà parlant de bon rotllo amb ell 
2. Les substàncies que requisen als menors no sempre van a la brossa.
3. Si aguanten als de la feinasegur que t'aguantaran a tu.
4. En la seva agenda hi ha telèfons per a tots els gustos: atenció a menors, serveis socials, telèfon de l'esperança, 
5.Te escoltarà per deformació professional
6. Estan assabentats de les últimes tendències juvenils.
7. Són capaços d'escoltar Kamela i Reggaeton durant hores.
8. Sempre tenen alguna cosa a explicar-te.
9. Pel carrer els delinquents us saludaran en lloc d'atracarvos.

Saps que ets un treballador social quan:

1. Si cada dia titlles al calendari els dies que et queden per a jubilarte i tenir així més moments de silenci.

2. Si quan arribes a casa necessita uns moments de silenci on no escoltar res 

3. Si et truquen permanentment, amics, amics dels seus amics, familiars, amics de familiars, familiars d'amics .... per preguntar-li, per les residències més barates, pels terminis de beques de menjador, pels permisos de residència i treball o per la teleassistència.

4. Si et rius quan escoltes les queixes dels professors dels col·legis.

5. Si has de mossegar-te la llengua quan escoltes a l'autobús tòpics sobre els immigrants.

6. Si diferències diversos tipus de drogues per l'olor a diversos metres de distància.

7. Si quan t' expliquen un problema el primer que et passa pel cap és la paraula Recurs social, psicològic, familiar, material ... Xarxa Social ...

Hola a todos,

En esta nueva entrada os traemos un poco de humor y unos cuantos pasatiempos.
Esperamos que os gusten

Sopa de Letras

- Cooperación
- Justicia
- Igualdad
- Autodeterminación
- Íntegro
- Equilibrio
- Respeto
- Individualización
Sopa de Letras




Jeroglífico.


(3-s) +

+ ( -ARTIFI)



¿QUE QUEREMOS SER?
(El resultado es en catalán)
QUE VOLEM SER?




                       














SI LA GENTE SE _ _ _ _ _ _ _ _ SE PUEDEN LOGRAR MUCHAS COSAS.




 Crucigrama:
           
Questionari:
1.Moviment de població que al·ludeix a l'arribada a un país de persones d'una altra nacionalitat per establir-s'hi.

2.Actuació dins d'un ambit determinat

3.Situació social d'aïllament o inferioritat.

4.Part de la població que és diferencia de la majoria, per la seva raça llengua o religió.

5.Proces en el qual es posen etiquetes mitjançant idees preconcebudes.

6.Procés pel qual es segueixen unes pautes d'actuació determinades en qualsevol disciplina.
          


     2.            3.                       






 1.













































































































































 5.









 4.





































































































 6.

































































































  


















Solucionari:






I
N
M
I
G
R
A
C
I
O







N

A














T

R














E

G














R

I














V

N














E

A














N

C














C

I













M
I
N
O
R
I
E
S










O




T
















I
















Q
















U
















E










M
E
C
A
N
I
T
Z
A
C
I
O











A
















T
















G
















E